dimarts, 27 d’abril del 2010

Segre entrevista a Montse Pujol


El passat dia 24 d'abril, Diari Segre publicà l'entrevista realitzada a la presidenta de l'APCE Lleida, Montse Pujol, dins l'edició "Especial Construcció".

dimarts, 20 d’abril del 2010

S'inicia el seguiment del conveni signat entre la Federació Catalana de Promotors i la Federació Catalana de Caixes d’estalvis


Ja s’han iniciat les reunions de la Comissió de Seguiment del conveni entre representants de les diferents entitats catalanes que conformen la FUNCAS i els representants de la FECAPCE per tal d’avaluar, a la pràctica, l’aplicació del conveni de finançament pels estocs d’habitatges.

Aquest conveni es va signar entre la Federació Catalana de Promotors (FECAPCE) i la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis, encapçalats pels senyors Enric Reyna i Isidre Fainé respectivament, el dia 23 de novembre de 2009.

L’àmbit d’aplicació del conveni es cenyeix a les vendes d’immobles compromeses durant la promoció que encara es trobin pendents de formalització i també, a la venda dels immobles que falta comercialitzar.

Per al primer cas, les caixes hauran de gestionar amb la màxima rapidesa possible les sol•licituds de subrogació i consideraran com a valoració de l’immoble, la fixada en la taxació incorporada al finançament del promotor.

Respecte als immobles en stock, l’acord preveu que el promotor rebaixi el preu un 20% respecte a la taxació inicial i les caixes podran oferir finançament als compradors del 90 fins al 100%.

Aquest conveni s’aplicarà per totes aquelles promocions realitzades per les empreses associades a l’APCE, iniciades amb anterioritat al juny del 2008.

Montse Pujol, president de l’APCE Lleida, va assistir a la signatura i va valorar positivament l’acord que pot afavorir l’accés a l’habitatge de moltes famílies, i també va anunciar l’establiment dels mecanismes de seguiment, ara iniciats, per controlar el compliment dels acords.

dijous, 8 d’abril del 2010

Campanya informativa sobre la pujada de l'IVA


El proper 1 de juliol augmentarà en un punt l’IVA per la compraventa d’habitatges d’obra nova. Això comportarà un increment del preu total a pagar del comprador. Per aquest motiu, l’APCE Lleida es suma a la iniciativa d’una campanya informativa realitzada pels companys de l’associació de Barcelona, tant per assabentar al públic d’aquesta circumstància com per engrescar-lo a comprar abans que li costi una mica més car.

L’objectiu d’aquesta campanya informativa és despertar d’interès de la demanda per a que aprofiti la baixada de preus i d’interessos, abans no pugin els impostos i es perdin les deduccions fiscals.

dimecres, 7 d’abril del 2010

El president de APCE España, José Manuel Galindo, acusa a la banca “d’oblidar les seves promeses”


En una carta publicada en el Informe Anual 2009 d’ASPRIMA, el president, sr. Galindo, retreu al sistema financer la seva posició dominant en les negociacions en els processos de refinançament de deutes, al mateix temps que comenta que bancs i caixes estan venent habitatges amb condicions que pels promotors són inassolibles al disposar de la clau del finançament.

Les crítiques també van adreçades a la disposició i arbitrarietat en les valoracions dels actius, la vinculació de societats de taxació a les entitats financeres, la mala qualitat de les dades “oficials” sobre l’activitat, transaccions i preus dels immobles, l’actitud irresponsable “d’experts” immobiliaris en les seves valoracions o la indiscriminada cobertura mediàtica a qualsevol dada o opinió”

Campanya habitatge/cat a Balaguer



El passat dia 31 de març, en la sala de reunions de l’ajuntament de Balaguer va tenir lloc la segona taula rodona sobre habitatge, dins la campanya endegada per la Secretaria d’Habitatge HABITATGE/CAT, en què una exposició itinerant explica les polítiques d’habitatge a les terres de Lleida. Aquesta exposició es troba ubicada, a dia d’avui, a la Rambla Ferran de Lleida fins el proper dia 11 d’abril.

Així mateix, el proper dia 8 d’abril se celebrarà una taula rodona a Lleida ciutat amb la participació, entre altres representants de l’administració, de Montse Pujol, presidenta de l’APCE i Pilar Pallàs, promotora.