dimarts, 22 de juny del 2010

Nova campanya informativa "No ho pensis més"

A partir de l'1 de gener de 2011 moltes persones que comprin el seu habitatge habitual podrien no deduir-se la quota de la hipoteca en la seva declaració de la renda ja que està prevista que aquesta deducció finalitzi justament en acabar l'any.

Malgrat que l'Associació és contrari a la supressió d'aquesta deducció i que actualment està negociant perquè es mantingui en molt supòsits, entén que no pot renunciar al possible efecte que pugui suposar una campanya publicitària en les vendes dels productes immobiliaris.

Per això, de la mateixa manera que el passat mes de març va endegar un campanya informativa sobre l'augment de l'IVA, a fi d'incentivar qualsevol decisió de compra d'un habitatge, ara farà el mateix en relació a la possible retirada de la deducció en l'IRPF per la compra d'un habitatge habitual.

dimecres, 16 de juny del 2010

Es distribueixen 40.000 fulletons amb l’oferta dels promotors

Tal com es va anunciar al mes d’abril, l’APCE amb col·laboració de l’empresa Tahull Publicitat ha elaborat una publicació que inclou l’oferta dels promotors associats que s’hi han volgut adherir. A més, la publicació informa de les avantatges de comprar un habitatge durant el 2010, fent especial esment a la pujada de l’IVA.

En aquesta primera edició s’han distribuït més de 40.000 exemplars a diferents zones de Lleida i comarques, i es preveu una segona edició a la tardor, on s’hi inclourà més oferta i s’informarà de la pèrdua de les desgravacions fiscals a l’IRPF a partir del 2011. Per a més informació sobre la 2ª edició contacteu amb l’APCE Lleida.

Amb aquesta publicació es pretén informar a la demanda real d’habitatge i fer-li extensiva l’oferta dels promotors.

dimecres, 9 de juny del 2010

És el millor moment per comprar un habitatge nou


Tot i el greu estat de l'economia a la que estem immersos, els primers mesos de l'any han donat algunes senyals d'optimisme i hi ha moltes raons per pensar que aquest és un bon moment per adquirir un habitatge nou en propietat. A través d'aquesta publicació l'Associació de promotors-constructors d'edificis de Lleida i comarques volem enumerar aquestes raons:

1. El mercat immobiliari, poc a poc, mostra signes de reactivació després de tres anys d'aturada de les vendes. Els preus a les zones on hi ha més demanda han baixat fins als seus mínims i en algunes zones molt concretes han aconseguit recuperar-se.

2. No es comencen noves obres d'edificació, l'estoc d'habitatges acumulat comença a reduir-se i és absorbit poc a poc per una demanda que necessita un habitatge per a viure-hi.

3. Aquesta demanda real, troba una oferta àmplia que li ofereix moltes oportunitats per trobar el pis ideal que s'adapti a les possibilitats de cadascú.

4. A més, els promotors immobiliaris oferim molts avantatges i facilitats per accedir al nostre producte.

5. La banca, que no para d'adjudicar-se pisos per crèdits impagats, ha tornat a obrir l'aixeta del crèdit per als pisos d'obra nova que tenim els promotors en estoc, amb molt bones condicions per a l'adquirent.

6. Els tipus d'interès han caigut fins a mínims històrics. El principal indicador hipotecari, l'Euribor, es manté més baix que l´any anterior i el Banc Central Europeu preveu que els tipus d´interés es mantinguin estables durant tot l'any.

Fiscalment també es donen dues circumstàncies que fan atractiva la compra d'un habitatge nou durant l'any 2010.

7. Per una banda, a partir de l'1 de juliol, l'IVA passarà de l'actual 7% al 8 %, el que suposa un estalvi de 2.000 € per la compra d'un habitatge de 200.000 € abans de la pujada d'impostos prevista.

8. Per l'altra, qui compri abans del 31 de desembre encara es podrà beneficiar a l'IRPF de la deducció d'un 15 % de les quantitats pagades fins un límit de 9.040 € cada any.

En definitiva, són moltes les raons que indiquen que el 2010 és un bon moment per comprar, sobretot quan, per una banda, hi ha la necessitat de comprar, i per l'altra, la de vendre.

Estem convençuts que la compra d'un habitatge continua essent a mig termini una bona inversió, ja que es tracta d'una opció segura. Quan l'estoc d'habitatges s'acabi, i els promotors tornem a edificar amb els nous requisits tècnics (més restrictius i costosos) que estableix la normativa, les famílies veuran com el seu principal valor patrimonial torna a créixer.