diumenge, 14 de novembre del 2010

LOH! tramita 600 operacions de compra en tres dies

EL SHOWROOM QUE HA TINGUT LLOC A LA LLOTJA DE LLEIDA ELS DIES 11, 12 I 13 DE NOVEMBRE HA TANCAT PORTES AVUI AMB UN ÈXIT D’OPERACIONS, QUE SUPOSARAN UN VOLUM DE NEGOCI DE 4 MILIONS D’EUROS

El showroom LOH! Liquidació Oportunitats Habitatge ha tancat portes avui a la Llotja de Lleida amb un total de 600 negociacions de compra que s’han dut a terme en tres dies, dijous 11, divendres 12 i avui dissabte dia 13. Es tracta doncs d’una demanda que es correspon a l’oferta d’habitatge nou que promotors, constructors i API oferien a la fira.

Fins i tot, s’han arribat a tancar 24 vendes –fet que no és habitual- ja que la compra d’un habitatge requereix almenys uns mesos. Aquestes negociacions obertes es preveuen tancar abans de finals d’any, que és el període en què s’acaben els avantatges fiscals per a tots els perfils econòmics, fet que suposaria un volum de negoci al voltant de 4 milions d’euros.

Els organitzadors -Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Lleida APCE, i Agents de la Propietat Immobiliària, API- han valorat de forma molt positiva aquesta xifra ja que demostra que existeix una demanda real que es correspon a l’oferta d’habitatge nou i això s’ha pogut demostrar al saló en tres dies.

Per aquest motiu, la presidenta d’APCE, Montse Pujol, ha demanat a les administracions i la banca “que facin una aposta pel sector, ja que fa tres anys que no ens donen suport. Creiem que ha quedat clar que ara és la banca la que ha de moure fitxa ara per reactivar el sector, fet que incidiria directament en una reactivació del mercat laboral i la paliació de moltes situacions d’atur a causa del fre de la construcció”.

El president dels API, Eduard Segarra, ha remarcat el fet que en un any Lleida es pot quedar sense habitatge nou si no es dóna suport al sector dels promotors i constructors, “fet que ocasionaria un nou desequilibri, ja que des de l’inici d’una promoció fins a l’entrega de claus passen tres anys. Aquesta és una realitat que podria produir-se i derivar en una sobrevaloració de l’habitatge de segona mà, que no es correspondria amb la realitat”.

Pel que fa als habitatges més sol•licitats, en la seva majoria es tracta dels de tres habitacions i d’un cost mitjà al voltant de 200.000 euros, majoritàriament a Lleida ciutat, en zones noves majoritàriament com Cappont, Pardinyes així com especialment la zona de l’Escorxador. Com a nova zona emergent destaca el Parc de l’Aigua, a la Bordeta.

Cal recordar que la show room LOH! Liquidació Oportunitats Habitatge ha estat una iniciativa pionera a Catalunya que ha sorgit de la unió de promotors, constructors i agents de la propietat immobiliària i que ha comptat amb la complicitat de la banca. Tots ells s’han unit en un espai únic amb la intenció d’oferir tot l’estoc d’obra nova de Lleida i comarques en un sol estand.

A partir d’ara la showroom continua fins el 31 de desembre. Tots els que hi estiguin interessats en els descomptes que s’han ofert a la fira poden inscriure’s al web www.loh.cat i fer les seves sol•licituds.

PREUS UN 30% MÉS ECONÒMICS

El preu dels pisos i cases de la demarcació ha baixat, en dos anys, entre un 20 i un 30 per cent. Aquest marge ja no pot disminuir més. El cost actual dels habitatges, juntament amb la fi dels beneficis fiscals el 31 de desembre de 2010 per compra de vivenda o per tenir una llibreta d'estalvi en un compte-habitatge, fa que els darrers mesos d’enguany siguin el millor moment per a adquirir una casa o un pis. Cal recordar que a la fira hi havia habitatges, tots d'obra nova, de 60.000 a 300.000 euros.

PERFILS

El perfil dels compradors potencials ha estat força variat. Des de parelles joves a la recerca del seu primer habitatge, a famílies que requerien un habitatge més gran. Com a anècdota cal destacar la presència d’alguns inversors interessats en habitatges petits per destinar-los a lloguer.