dimarts, 20 d’abril del 2010

S'inicia el seguiment del conveni signat entre la Federació Catalana de Promotors i la Federació Catalana de Caixes d’estalvis


Ja s’han iniciat les reunions de la Comissió de Seguiment del conveni entre representants de les diferents entitats catalanes que conformen la FUNCAS i els representants de la FECAPCE per tal d’avaluar, a la pràctica, l’aplicació del conveni de finançament pels estocs d’habitatges.

Aquest conveni es va signar entre la Federació Catalana de Promotors (FECAPCE) i la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis, encapçalats pels senyors Enric Reyna i Isidre Fainé respectivament, el dia 23 de novembre de 2009.

L’àmbit d’aplicació del conveni es cenyeix a les vendes d’immobles compromeses durant la promoció que encara es trobin pendents de formalització i també, a la venda dels immobles que falta comercialitzar.

Per al primer cas, les caixes hauran de gestionar amb la màxima rapidesa possible les sol•licituds de subrogació i consideraran com a valoració de l’immoble, la fixada en la taxació incorporada al finançament del promotor.

Respecte als immobles en stock, l’acord preveu que el promotor rebaixi el preu un 20% respecte a la taxació inicial i les caixes podran oferir finançament als compradors del 90 fins al 100%.

Aquest conveni s’aplicarà per totes aquelles promocions realitzades per les empreses associades a l’APCE, iniciades amb anterioritat al juny del 2008.

Montse Pujol, president de l’APCE Lleida, va assistir a la signatura i va valorar positivament l’acord que pot afavorir l’accés a l’habitatge de moltes famílies, i també va anunciar l’establiment dels mecanismes de seguiment, ara iniciats, per controlar el compliment dels acords.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada