dimecres, 9 de juny del 2010

És el millor moment per comprar un habitatge nou


Tot i el greu estat de l'economia a la que estem immersos, els primers mesos de l'any han donat algunes senyals d'optimisme i hi ha moltes raons per pensar que aquest és un bon moment per adquirir un habitatge nou en propietat. A través d'aquesta publicació l'Associació de promotors-constructors d'edificis de Lleida i comarques volem enumerar aquestes raons:

1. El mercat immobiliari, poc a poc, mostra signes de reactivació després de tres anys d'aturada de les vendes. Els preus a les zones on hi ha més demanda han baixat fins als seus mínims i en algunes zones molt concretes han aconseguit recuperar-se.

2. No es comencen noves obres d'edificació, l'estoc d'habitatges acumulat comença a reduir-se i és absorbit poc a poc per una demanda que necessita un habitatge per a viure-hi.

3. Aquesta demanda real, troba una oferta àmplia que li ofereix moltes oportunitats per trobar el pis ideal que s'adapti a les possibilitats de cadascú.

4. A més, els promotors immobiliaris oferim molts avantatges i facilitats per accedir al nostre producte.

5. La banca, que no para d'adjudicar-se pisos per crèdits impagats, ha tornat a obrir l'aixeta del crèdit per als pisos d'obra nova que tenim els promotors en estoc, amb molt bones condicions per a l'adquirent.

6. Els tipus d'interès han caigut fins a mínims històrics. El principal indicador hipotecari, l'Euribor, es manté més baix que l´any anterior i el Banc Central Europeu preveu que els tipus d´interés es mantinguin estables durant tot l'any.

Fiscalment també es donen dues circumstàncies que fan atractiva la compra d'un habitatge nou durant l'any 2010.

7. Per una banda, a partir de l'1 de juliol, l'IVA passarà de l'actual 7% al 8 %, el que suposa un estalvi de 2.000 € per la compra d'un habitatge de 200.000 € abans de la pujada d'impostos prevista.

8. Per l'altra, qui compri abans del 31 de desembre encara es podrà beneficiar a l'IRPF de la deducció d'un 15 % de les quantitats pagades fins un límit de 9.040 € cada any.

En definitiva, són moltes les raons que indiquen que el 2010 és un bon moment per comprar, sobretot quan, per una banda, hi ha la necessitat de comprar, i per l'altra, la de vendre.

Estem convençuts que la compra d'un habitatge continua essent a mig termini una bona inversió, ja que es tracta d'una opció segura. Quan l'estoc d'habitatges s'acabi, i els promotors tornem a edificar amb els nous requisits tècnics (més restrictius i costosos) que estableix la normativa, les famílies veuran com el seu principal valor patrimonial torna a créixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada