dilluns, 11 d’octubre del 2010

Es presenta el saló “LOH! - Liquidació Oportunitats Habitatge”, una ocasió única per trobar pis en tres dies a Lleida i comarques amb el millor finançament

TOTA L’OFERTA D’HABITATGES NOUS EN ESTOC A LLEIDA S’OFEREIX AMB UNES CONDICIONS FINANCERES ESPECIALS A LA ‘SHOW-ROOM’ LOH! QUE TINDRÀ LLOC A LA LLOTJA DE LLEIDA ELS DIES 11, 12 I 13 DE NOVEMBRE, FRUIT DE LA UNIÓ DELS PROMOTORS, ELS API I LES ENTITATS FINANCERES

ELS PROMOTORS-CONSTRUCTORS, ELS AGENTS DE LA PROPIETAT IMMOBILIÀRIA I LES ENTITATS FINANCERES DE LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA S’UNEIXEN, EN UNA INICIATIVA PIONERA A CATALUNYA, AL SALÓ LOH! (LIQUIDACIÓ OPORTUNITATS HABITATGE) I POSEN A LA DISPOSICIÓ DE QUI BUSCA UN PIS O CASA TOTA L’OFERTA D’HABITATGE NOU EN ESTOC A LES TERRES DE LLEIDA. ES TRACTA D’UN SALÓ MOLT INNOVADOR, ON EL VISITANT NO PERCEBRÀ QUIN PROMOTOR OFEREIX CADA OPORTUNITAT, JA QUE ES TRACTA D’UNA SHOW-ROOM, ÉS A DIR, D’UN ESTAND ÚNIC, ON UN API I UN PROMOTOR ASSESSORARAN EL POSSIBLE CLIENT PER A TROBAR L’HABITATGE QUE NECESSITA I LES ENTITATS FINANCERES OFERIRAN CONDICIONS ESPECIALS PACTADES PER A LOH! PER A PODER COMPRAR-LO DE LA MANERA MÉS AVANTATJOSA POSSIBLE.

El preu dels pisos i cases de la demarcació ha baixat, en un any, entre un 20 i un 30 per cent. Aquest marge ja no pot disminuir més. El cost actual dels habitatges, juntament amb la fi dels beneficis fiscals el 31 de desembre de 2010 per compra de vivenda o per tenir una llibreta d’estalvi en un compte-vivenda, fa que els darrers mesos d’enguany siguin el millor moment per a adquirir una casa o un pis.

L’objectiu de LOH! És apropar oferta i demanda, amb la complicitat de la banca i permetre així d’una banda, que es pugui vendre l’obra nova en estoc a la demarcació (al saló hi haurà 1.000 habitatges de Lleida i comarques); i, de l’altra, que les persones que necessiten una vivenda, hi puguin accedir de la manera més econòmica i còmoda possible. De fet, un cop una persona s’interessi per una oferta en concret tindrà l’oportunitat de visitar l’habitatge al mateix moment, amb un cotxe que l’esperarà a la porta de la Llotja, on se celebrarà la show-room.

Les persones interessades s’han d’inscriure prèviament a través del web (ww.loh.cat) que es posarà en funcionament un cop entrat tot l’estoc. Hauran d’entrar les seves dades i interessos i triar el dia que aniran a la fira. S’aconsella demanar dia i hora prèviament perquè puguin ser atesos amb més rapidesa.

Segons la presidenta de l’associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Lleida i Comarques (APCE), Montse Pujol, “hem cregut que en un moment de desorientació en què vivim, la gent ha de poder veure què treballem amb transparència, que som gent que tota la vida s’ha dedicat a construir habitatges i reinvertir en noves promocions. El nostre sector, les empreses que tota la vida s’han dedicat a promoure i construir i reinvertir es troben ara amb un estoc d’habitatges que necessitem vendre per tal de poder continuar treballant. Tots aquells que van especular ja no són aquí, els intrusos se n’han anat i nosaltres donem la cara perquè continuem fent la nostra feina. Ens hem adonat que hi ha una oferta i una demanda d’habitatge però que no s’atansen arran de l’especulació que s’ha produït en els darrers anys, que ha acabat generant desconfiança i desorientació. Per aquest motiu creiem que aquesta fira ha de ser un punt de trobada entre oferta i demanda”.

El show-room és doncs, l’inici, el punt de trobada entre oferta i demanda per a la compra d’un habitatge, una compra que ha de ser meditada. Per aquest motiu, tot i que es faci el primer contacte al show room, els avantatges es mantindran fins el dia 31 de desembre de 2010.

24 comentaris:

  1. Vivint a Barcelona pel 1992, al meu llogater li van fer una oferta de compra del pis de 40 milions de pessetes per 60 m2 al C/Amigó més 40 més pel local comercial que tenia a sota. Era un preu quasi duplicat al valor de feia un any.

    Els preus veies com pujaven de manera incomprensible. Si feia poc els pisos es fabricaven amb menys diners, com es que ara en costava tant de fer-los? Ens deien que era culpa del sòl, la demanda…

    Promotors i bancs van entendre que si abans la gent comprava el pis amb un sou, ara a casa ja n'hi arribaven dos i podien pagar el doble. Si s'estaven de fer vacances tindrien una mica més de diners pel pis. I si s'estaven de sortir sovint al restaurant, doncs una mica més, etc.

    Així, poc a poc, van aconsseguir que la gent no pogués comprar res amb estalvis i que donés un tant per cent més gran del seu sou per a la compra del pis, fins arribar a uns límits com els que avui LaVanguardia publica on diu que la gent ja ompla menys el cistell d'anar a comprar.

    Des de fons internacionals es diu que encara tenim els pisos un 20% sobrevalorats. No tinc esperances de veure la rebaixa que cal en aquest certàmen però espero que serveixi per adonar-se'n de que cal actuar amb realisme.

    ResponElimina
  2. No ens enganyem, els preus dels pisos estan pels núvols i a Lleida capital no han baixat entre un 20-30%, en puc donar fe perquè porto 3 anys mirant de comprar pis i no hi ha manera de trobar res decent de segona ma ni res nou a un preu acceptable.
    El que caldria fer és enderrocar moltes edificacions de segona ma de més de 50 anys i fer-ne de noves.
    Els preus de Lleida estan unflats més del 40% doncs hi ha molt sòl per edificar i la ciutat pot crèrixer cap a tots els costats. El cas de Barcelona és una altra història doncs l'espai és limitat i es regeix per la llei de l'oferta i la demanda.
    Un missatge per als especuladors: tant de bo ho perdeu tot!

    ResponElimina
  3. Que han baixat entre un 20-30 % ????!!! es pot saber on??? perquè porto 2 anys buscant pis i aquest % no l'he trobat enlloc!!
    El pisos segueixen estant moooolt sobrevalorats.

    ResponElimina
  4. Bé, en una cosa l'article té raó: aquest moment que vivim està fent net amb els "intrusos". Però recordem que l'associació de promotors d'aquí i arreu, és un dels agents que podien haver intervingut en regular tota aquesta activitat.

    Activitat que en participen persones molt influents de la política i altres llocs de decisió social de primer ordre, els quals també estant o han estat fortament vinculats al teixit econòmic immobiliàri, sigui perquè tenien una empresa de material de la construcció o perquè directament participaven de l'obra civil i residencial i, per tant, són primers responsables com a professionals que les havien de veure venir.

    Lamentar-se i presentar-se com la víctima esperant amb un cotxe a la porta del saló a veure a qui coloquem un habitatge, em sembla una estratègia quan no semblant a la d'aquells "intrusos".


    Hi ha una oferta i una demanda d'habitatge, igual que cada dia la gent passa pel forn de pa, però això no vol dir que es podrà seguir fent el mateix embolicat de paraules amables.

    ResponElimina
  5. Els únics mercats possibles de la vivenda seran els habitatges de primera necessitat i els de luxe.

    Es a dir, es vendran molts pisos quan algú es decideixi a fer-los a uns preus en que la gent pugui entendre que el valor és correcte.

    Per això triomfen tant els supermercats Aldi i Lidl: apliquen justament el principi de la qualitat a bon preu. I això la gent ho entén i ho pot pagar. No se sent estafada.

    Això sí, si veus els encarregats o els supervisors i directius de la firma, no van passejant-se i ostentant bons rellotges o cotxes cars. Lo qual no ha impedit que els seus propietaris siguin ara mateix dels més rics d'Alemanya.

    ResponElimina
  6. Trobo bé la iniciativa i felicito al gremi per movilitzar-se en un moment de tanta dificultat.

    Ara bé, només cal passar-se per un portal com el de Servihabitat de "laCaixa" per a veure que en petites localitats de la província encara hi han pisos en venda a més de 2.300€/m2.

    Ho entendria a Lleida centre però, en pobles? Ho trobo insultant!

    En tot cas que no es queixin si no ho venen.

    ResponElimina
  7. LLevo dos años buscando piso en Lleida desde que en enero del 2009 con muy buen criterio decidimos rescindir el contrato de compraventa que habiamos firmado con la promotora en enero del 2007.Ahora estaria pagando una hipoteca de 380.000 (piso,pk,trastero) por un piso que luego la entidad bancaria que se quedó con la promoción lo vendia por 190.000 eur (piso).Con este ejemplo creo que queda muy claro lo sobrevalorados que estan los pisos y como se lucran constructores,promotores y demas energumenos..... a costa de unos pobres cidadanos de a pie. Ire a la feria pero no tengo esperanzas de encontrar nada que valga su precio real.m edió igual la subida del Iva y me dará igual la desgravación del IRPF si no encuentro nada que creo que realmente merezca la pena comprar.Es una decisión muy importante como para frivolizar con subidas de iva,desgravación fisal.......

    ResponElimina
  8. A Europa ens diuen que l'habitatge està un 17% per sobre de la mitjana europea. A Irlanda, que ténen el mateix problema que aqui, la mitjana està un 16% PER SOTA!!! i tampoc no els venen. Quan els abaixin el 17% (per igualar-lo) i després l'abaixin el 20€ que diuen que han baixat, ... igual començo a mirar pisos, mentrestant, aspavil, llestos! que de problemes, gràcies a vosaltres, en tenim tots!! Ojalà peteu i no us en pogueu recuperar, potser n'aprendrieu per la pròxima. K...

    ResponElimina
  9. Aquest no és un blog d'especuladors sinó de professionals immobiliaris. Construim edificis per a que la gent hi visqui, urbanitzem places i carrers de les nostres ciutats i creem llocs de treball.
    Tenim assumit que ens posin a tots al mateix sac però potser cal que comencem a diferenciar entre l'especulador i el professional.
    Amb tot això de la bombolla pagem justos per pecadors i molts dels "bons" ja han hagut de plegar. Els dolents s'han amagat.
    Pensem en les coses positives i mirem de cobrir les necessitats de la gent. El que necessita comprar que busqui algú que necessita vendre. Tota la resta continua sent demagògia.
    Crec que la iniciativa de l'APCE i els API és prou clara i valenta com per donar una solució al estoc dels promotors i a la necessitat de moltes persones que, desorientades, no s'atreveixen a comprar per culpa de opinions com aquestes.

    ResponElimina
  10. Eiiii, Molt bona això de diferenciar entre l'especulador i el preofessional. Ara resultarà que erem els que voliem pis que li deiem al tassador del banc (prof.) que el pis que tenia tal immobiliària (prof.) el tassessin un X% per sobre, per embotir el notari (prof.), els mobles i tot lo altre. Ah! no!! si el preu era per culpa de la demanda. Si puc vendre el mateix pis a un altre que me'n paga més perquè l'he de vendre més barat, no? Al cap i a la fi, és el que necessita un pis el que em paga més.

    Ara resultarà que és culpa nostra, com sempre.

    Si els professionals no han fet ABSOLUTAMENT RES DE RES per a evitar aquesta situació, que a tots (immobiliàries, constructors, ajuntaments, polítics-egipcis-, bancs -inclòs el d'espanya-, etc...) els anava ben bé, em fot molta gràcia que ara vinguin a plorar per a que abans de finals d'any venguin part de l'estocatge de pisos dels quals la majoria són una porqueria (almenys els que surten per internet) i t'has de gastar un dineral, que els banc no et donaran, per arreglar-lo.

    Això és perquè l'any que ve no vendreu res o perquè no teniu n.p.i. del que passarà.

    Ja que en sabeu tant, il·lustreu-nos a nosaltres, pobres mortals sense Cayenne (o similar), que no sabem de què va tot això.

    Ah! vosaltres tampoc??!! Collons, ...

    Ara sí que tinc por (de vosaltres)

    ResponElimina
  11. dieu que no es poden abaixar més del 20 o 30 %, doncs jo crec que es pot abaixar un 99.99% , una altra cosa es que us interessi o no fer-ho es el vostre problema, els que no heu enganyat fins ara, dubto que ho feu ara venent sopars de duro, no compraré res que no cregui que es realment una oportunitat, no ho fet fins ara i tinc tot el temps del mòn, no com els que han de pagar una quota al banc cada més.
    Possiblement quan les vostres empreses ja estiguin totes als jutjats, encara hauré d'esperar que els bancs baixin del ruc. Per això crec que fins que els bancs no es decideixin a treure a la venta tot els seu gran stock sobrevalorat no val la pena mirar res. No sempre es guanya, de vegades també es perd, la qüestió és ; quant esteu disposats a perdre!! pel que sembla de moment res, doncs esperaré el que faci falta, no tinc pressa, es mes la desgravació de la renta la poden treure el dia que vulguin es només una llei com qualsevol altra.

    ResponElimina
  12. M'encanta l'educació que tenen alguns i la sabiesa que demostren.
    No se pas on deuen viure, però suposo que el seu pis no es desvaloritza, només els dels promotors, es clar.
    Santa inosència!

    ResponElimina
  13. La qüestió no és l'educació, ni la sabiesa, ni on viuen els que parlen. La qüestió es el pufo que hi ha amb un excés de pisos a uns preus desorbitats. La segona mà es desvaloralitza, els nous també i dels terrenys millor no parlar-ne. A mi m'han ensenyat que les coses pujen de preu quant hi ha mes demanda que oferta, resulta que a Lleida no tenim terreny erm per construir-hi, per aixó va pujar tant el seu valor. I la demanda de pisos era tan alta que teniem que construir milers de vivendes cada any. Que farem ara? no crec que ningu compri res amb aquests descomptes, si els pisos han estat pujant un 18% de valor al any els ultim 10 anys.

    ResponElimina
  14. A 6 dies del saló encara no tenen penjats els habitatges a la pàgina web. I després s'autoanomenen professionals...
    Molt bones les declaracions del Segarra dient que només hi havia estoc de pisos per a un any i mig; està clar que viu en un altre planeta.
    Igual que acusar als que tenen "opinions com aquestes" del fet que no es venguin pisos: no serà culpa del 20% d'atur, dels preus surrealistes, que els bancs no deixin diners i que tots els organismes internacionals pinten el panorama molt negre???

    ResponElimina
  15. Com anònima compradora d'un habitatge igual que tots vosaltres us demanaria una mica de reflexió. Jo compraré si trobo alguna cosa que m'agradi i s'ajusti al preu que ESTIC disposada a pagar, tant senzill com això. Primer voldria comentar que critiqueu als promotors i no sé a qui més per especuladors... Bé, algú de tots vosaltres em sabria dir quin és el preu just d'un habitatge? perquè si es així agrairia moltíssim que me'l féssiu saber ja que no el sé. El que vulgui una vivenda supermegabarata que es faci subahaster i que busqui per aquest món, segur que la troba. Guanyar? Perdre? si us plau, aquí ha perdut tothom, la crisi és MUNDIAL, el que s'ha d'intentar es de no desitjar que tanquin les empreses que aquestes són les que donen llocs de treball, us heu parat a pensar quanta gent treballa en una promoció immobiliaria tant directament com indirectament?
    Ara no és hora de buscar culpables,víctimes, bons o dolents, que per cert en el bloc no veig que ningú es faci el víctima.
    A 5 dies de la fira, es veritat, els habitatges no estan penjats en el web però jo m'he informat i m'han donat una sol.lució i el problema no és dels organitzadors, és extern.

    ResponElimina
  16. Ja seria hora d'anar penjant els pisos ......

    ResponElimina
  17. Quina mala llet que teniu alguns. Res us sembla be. En fi, seguiu amb la vostra crítica que és molt instructiva.

    ResponElimina
  18. Sincerament, estic bastant decebut per tot plegat.

    No m'ha decebut no trobar els pisos més rebaixats del que esperava: ho ha vaig dir en el primer comentari d'aquest bloc i així ha sigut, per tant el certàmen respon a les meves expectatives.

    Sí m'ha decebut veure que malament s'ha fet la feina d'organització:
    - una web corporativa (loh.cat) que promet veure pisos i només ensenya 16 promocions i encara enllaçant a un portal del Diari Segre que funciona fatal (aquests del Segre ja seria hora de que comencessin a treballar amb criteris més professionals)
    -Els horaris no els he vist per enlloc. I encara diu per a més informació truca o envia un email: si només cal aprofitar el mateix web però fent-lo amb bon criteri.
    - Potser vindré dissabte que tinc festa i amb la canalla per veure si hi ha alguna oportunitat (perquè es tracta d'un saló d'oportunitats?). Que no em donaran globus? D'acord. Comprarem? Ja ho veure'm. Primer hem de veure les oportunitats. Però, que és tanta prepotència tractant-me de "xafarder" en uns moments on la humiltat hauria de ser la targeta de visita?
    -El responsable de comunicació: SUSPÉS per aplicar un estil prepotent i frívol, el pitjor dels estils. Tant el nom, com la web, com la carpeta i el video de presentació del certàmen no aproven: treballen més la forma que el concepte: suports corporatius amb mancances esencials i massa polítics que, està bé que donin suport però, no cal que es facin la foto: denoten un apuntar-se a l'èxit fàcil (es veu al video de presentació al web de DiariSegre http://www.segre.com/index.php?id=977&no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=91403)

    En el mateix video, aprova la presidenta amb una dicció torpe encara que amb un discurs honest; el vestuari informal la mostren senzilla però els talons exagerats la situen per damunt de la resta i li dónen un aire de superioritat poc adient per motius prou evidents als temps que córren.

    De fet, és encomiable la feina de la presidenta per tenir el valor de passar davant d'un sector que no permet massa errors. I se n'han fet molts com demostra la conjuntura.

    ResponElimina
  19. Molt bon comentari... ho veig exactament igual.

    ResponElimina
  20. Lamento que estiguis tant decebut. És ben cert que mai plou a gust de tothom.

    La mostra ha tingut errors, si. Els organitzadors eren voluntaris que mai havien organitzat res similar i se'ls hi ha notat. Son professionals de la construcció, no de l'organització d'events. Però també és evident que se'n han sortit prou be.

    No se pas on has trobat el estil prepotent i frívol. La web no podia ser més austera, ni la imatge més transparent. Justament el que havien de transmetre.

    El missatge era ben clar: Tot el sector, constructors, apis i bancs, tots a una. No s'ha adornat amb res. Ni gràfics, ni fotografies de famílies felices, ni imatges de grans edificis luxosos, ni tampoc s'ha fet promeses incumplibles.

    Tampoc entenc perquè et poses amb la pobra presidenta de l'APCE. Hi tens alguna cosa personal? La seva dicció és una mostra evident de que lo seu no és fer discursos, cert. Però això també és una característica de qui va per feina i es deixa de romanços. El seu vestuari no t'agrada? Doncs ella s'hi deu sentir ben a gust. Llàstima que no pugui opinar del teu.

    En fi, els errors sempre es poden corregir. Cal temps, recursos i sobretot ganes de fer-ho. Per mi, aquesta gent ha demostrat que te ganes de fer-ho. Potser no els hi queda gaire temps i segurament menys recursos, però jo només puc fer que felicitar-los i encoratjar-los a fer les coses així. Millor o pijor en la forma, però perfecte en el contingut.

    Enhorabona als organitzadors.

    ResponElimina
  21. Doncs jo anava a venir, pero com tot funcionava malament, no vaig poder triar res, perque no vaig poder veure res, i com que no hi havia preu de res doncs per aixo, s'ho podien estalviar tot i que ens diguessin que ho penjaven al fotocasa, que pagant segurament molt menys que el que els hi va costar llogar la llotja 4 dies, pero bueno com els diner son seus doncs que els inverteixin com vulguin. No se si estem en un bon moment per invertir un centim en la compra d'una vivenda. Per mi el preu just es el teu sou multiplicat per 5 anys

    ResponElimina
  22. Pel anònim del 15 de novembre. Veig que estàs una mica confós, començaré pel final, això no es preu just és el que un és pot permetre, el seu sou multiplicat per cinc any, aquest raonament no te'l discutiré, segur que tens raó. El segon punt segueix estan en la mania que tenim en posar-nos en les coses dels demes sense saber res, jo no ho sé però treballo per una ONG i sé com funciona tot aquest món,per això primer preguntat, saps si la llotja la van llogar? o alguna empresa els hi va patrocinar? o que sap el que? saps si la seva finalitat era anar a la llotja i per casualitats de la vida van acabar allí?tens comisió a fotocasa? i tercer penso per deducció, que per ara, i per molt temps no compraràs, perquè sinò haguèssis anat a la fira al menys a mirar el que hi havia, no perquè la web funcines malament.

    ResponElimina
  23. Ei!! Molt bona aquesta fòrmula del sou multiplicat per 5 anys.
    Doncs si jo vaig estar a la fira i hi havia aquest tipus d'habitatge.
    Segons la fòrmula un mileurista que cobra 12.000 euros l'any hauria de buscar un pis de 60.000 €, no?
    Doncs hi era. I nou. Però no a Ricard Vinyes, es clar.
    Deixeu-vos estar de punyetes i se us convé un pis busqueu-lo. No li doneu la culpa a que la web no funcionava be. La fira va estar prou be i jo vaig trobar vàries coses que ara tinc que anar a veure.
    Tinc alguns estalvis i si el banc em deixa la resta compraré.

    ResponElimina
  24. Ja fa molts dies de la iniciativa del Saló Immobiliari i se que es van cobrir les expectatives, en nombre de visitants, que els organitzadors havien previst inicialment. No hi ha res perfecte, començant per nosaltres i acabant pel sistema, però si alguna cosa no es pot negar és que CAL AVANÇAR I FER COSES NOVEDOSES... Un 10 per la presidenta de l'APCE, que engloba el perfil de dona empresaria, executiva, treballadora i amb les idees clares, conscient de quina és la realitat, no només d'aquest sector, sinó de la resta de subsectors econòmics lligats al immmobiliari, que no podem oblidar, a Lleida i província supera en pes a la mitjana de la resta de províncies catalanes. En aquest punt si penso cal una reflexió profunda de tots els estaments: societat civil, administracions, representants polítics etc.. , ens hem autoenganyat, ens hem cregut que l'economia de Lleida estava suficientment diversificada i sanejada com per no dependre únicament d'un sector i ara ens cau la vena dels ulls... De fet ho tenim pitjor que la resta de províncies catalanes, i sinó temps al temps...
    Així docns, el que cal és apostar per iniciatives com aquestes, amb totes les imperfeccions que vulguem, però que a la vegada demostra que els lleidatans, quans ens agrupem, som capaços d'INNOVAR, CREAR I POSAR EN PRÀCTICA ALLÒ QUE HEM IDEAT.., i podem ser un referent per la resta del país.

    A DALT ELS EMPRENEDORS I VALENTS...

    ResponElimina